Новини
Екологія

Хмельницькі магазини переходять на розчинні пакети та екоторби

Торгові мережі Хмельницького переходять на паперові, біорозчинні пакети та екоторби. Рішення щодо мінімізації використання поліетиленових пакетів у місті виконком ухвалив ще у серпні 2018 року, повідомили у міськраді. Тож до рекомендацій дослухались торговельні мережі «Таврія», «АТБ», «Економ» та інші, а також підприємці ринків міста.

“Покупцям пропонують на вибір використання пакетів, які містять біорозкладну добавку і при утилізації повністю розкладаються та не шкодять довкіллю, або багаторазові торбини”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

Управління торгівлі міської ради звертається до потенційних покупців з проханням: відповідально ставитись до використання пакетів з поліетилену, при купівлі товарів обирати ті, на яких є позначка «біо», «еко», або зазначається термін розкладання. Крім того, хмельничани завжди можуть, ідучи до магазину, взяти з собою, сумки з тканини або скляний посуд. Адже тільки разом ми зможемо вберегти наше довкілля, здоров’я своїх дітей та онуків.

Зауважимо, що стан екології безпосередньо позначається на якості життя і здоров’я. Серед найсерйозніших проблем для природи є вироби з пластика та поліетилену. Вони не розкладаються в землі, виділяють СО2 при згоранні. Це вбиває величезну кількість риб, ссавців і птахів. Термін розкладання традиційних пластикових предметів сягає 200 років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS