Новини
Події

Шепетівська станція екстренної допомоги отримала нове авто

14 тисяч викликів на чотири бригади екстреної медичної допомоги на рік у Шепетівській ЦРЛ. Це приблизно десять виїздів на добу кожній. Якісна медична допомога, а головне, вчасна – те, чого потребуватиме населення завжди. Звісно, українці – не виключення. Модернізація обладнання, комфорт лікарень, сучасні карети швидкої – те, чого потребує кожна державна медична установа. Однак прогрес вже видно. Як приклад – Шепетівка. Днями персонал екстреної медичної допомоги отримав у користування новенький автомобіль, облаштований за усіма європейськими стандартами.

«В цьому авто є абсолютно все: дефібрилятор, кардіограф, кисневий апарат, сучасні ноші для транспортування пацієнтів, пристосування для крапельниць на ходу. Одним словом, авто укомплектоване за всіма європейськими стандартами», – відзначає Тетяна Вознюк, головний лікар Шепетівської станції екстреної медичної  допомоги, демонструючи усі можливості автівки.

Можливим таке оновлення стало завдяки угоді між Урядом України та Урядом Китайської Народної республіки про надання Міністерству охорони здоров’я України обладнання для бригад медичної допомоги по лінії гуманітарної допомоги.

«Вартість такого авто – 2 мільйони 700 тисяч гривень. Таких на Хмельниччині лише дві. Ще п’ять ми придбали для обласної дитячої лікарні. Вони двомостові і одні з надсучасних. Вартість такого авто трохи більше 5 мільйонів гривень», – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Яків Цуглевич.

За словами першого заступника голови Хмельницької обласної ради Неоніли Андрійчук, в пріоритеті держави сьогодні – турбота про здоров’я нації. Зокрема, вже є програми, які працюють на розвиток галузі. Попереду – ще більше. Загалом на Хмельниччині за останній час чимало здобутків, якими можна пишатися.

«Насправді сьогодні наша Хмельниччинна, як і Україна в цілому, прогресує. І медична галузь – не виключення: ми відкриваємо оновлені, з капітальним ремонтом відділення, виділяємо кошти на придбання нового устаткування, спільно з громадами створюємо відділення гемодіалізу в районах, зрушили з місця і будівництво нового корпусу обласної дитячої лікарні. Хіба це не прогрес? Звісно, це приводи для радості, адже все змінюється на краще, однак все ж хочеться побажати більше здоров’я усім мешканцям нашого краю», – звернулась до присутніх Неоніла Андрійчук

Разом з іншими представниками області привітав з оновленням в автопарку колектив екстреної медичної допомоги і Вадим Лозовий. Він переконаний: це не останнє надбання лікарів Шепетівщини.

«Я від усієї душі вітаю вас з таким сучасним оновленням матеріально-технічної бази. Відтепер, я переконаний, ваші професіонали, фахівці будуть не лише якісно надавати медичні послуги, а й оптимізують свою роботу. А цей автомобіль лише покращить та полегшить лікарську справу екстреної медичної допомоги», – зазначив Вадим Лозовий.

Відзначив великий прогрес у розвитку медичної галузі і народний депутат України Олександр Герега.  Каже, приємно, що сьогодні в держави з’являється все більше можливостей розвивати лікарський напрямок. Адже раніше не одну швидку допомогу дарував у райцентри спільно з ГО «За конкретні справи», а не за бюджетні кошти.

«Я не можу не радіти таким досягненням, адже те, що для лікарень Хмельниччини  купуються такі сучасні авто – це досягнення кожного її мешканця. Наповнюється бюджет, аналізується ситуація і таким чином кошти спрямовуються на першочергові потреби. А отже – держава на вірному шляху розвитку», – наголосив народний депутат України Олександр Герега.

Варто нагадати, що не так давно на головній площі області представники влади передали понад два десятки автомобілів для сільських амбулаторій Хмельниччини.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS