Новини
Суспільство

У молоді Хмельницького з’явиться своя територія

250 квадратних метрів та п’ять кімнат – у квітні у центрі Хмельницького на вулиці Кам’янецькій відчинить двері «Молодіжний центр». Приміщення, в якому він оселиться, вибирали з кількох запропонованих варіантів.

«Ми намагалися вибирати приміщення з максимальним доступом. Тут – перший поверх, окремий вхід, не потрібно ніяких пандусів, максимально широкі двері для того, щоб усім, без виключення, було зручно до нас приходити», – коментує директор КУ «Молодіжний центр» Владислав Гребенюк.

Наразі у центрі майже всі ремонтні роботи завершені. Найбільша кімната має площу 120 квадратних метрів. Саме там збиратиметься молодь на форуми та різноманітні масштабні заходи, навчання. Керівництво центру планує, що в цій кімнаті зможуть одночасно розмістити понад сім десятків людей. У кімнаті передбачене зонування, яке можна буде легко змінювати, бо її  планують залишити максимально необтяженою меблями.

У майбутньому «Молодіжному центрі» залишилося підключити електрику та пофарбувати стіни. У цілому проект потягне із міського бюджету до півтора мільйона гривень.

«Молодіжний центр» стане комунікаційною платформою для прогресивної молоді міста. За даними статистики, нині у Хмельницькому зареєстровано понад півсотні молодіжних громадських організацій. З них активно діючих – не більше 15.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS