Новини
Суспільство

У поліції Хмельницького спростували інформацію про “напад на агітаторів”

Новину про те, що  працівники поліції незаконно затримали та утримували агітаторів за кандидата в президенти Руслана Кошулинського оприлюднила вчора на своїй сторінці у Фейсбук ВО “Свобода” Хмельницький.

В дописі із заголовком “ХМЕЛЬНИЦЬКА ПОЛІЦІЯ НАПАЛА НА АГІТАТОРІВ КОШУЛИНСЬКОГО” йшлося, зокрема про те, що

“…26 березня працівники поліції незаконно затримали та утримували агітаторів за кандидата в президенти Руслана Кошулинського. Працівники силових структкр порушуючи ряд законів, а саме: ‘’Закон про поліцію’’, ‘’Закон про вибори’’, ‘’Закон про інформацію’’ та Конституцію України, цинічно ганьбили людей, які інформували хмельничан. Також один з поліціянтів запевняв: ‘’що за тиждень до виборів заборонено агітувати’’, а інший: ‘’що це можна робити лише з палаток’’. Проте працівники поліції побачивши підтримку небайдужих хмельничан, які заступилися за агітаторів, зникли в невідомому напрямку…”

Допис почали масово поширювати (понад 200 разів) та бурхливо коментувати.

Згодом із заявою про спростування недостовірної інформації виступили правоохоронці. Так само у Фейсбук на сторінці Патрульної поліції Хмельницького з’явилося повідомлення наступного змісту:

Сьогодні, під час моніторингу інформації в мережі інтернет, був виявлений допис про неправомірне затримання агітаторів. Керівництво управління патрульної поліції перевірило вказану інформацію. Офіційно повідомляємо, що дана інформація не відповідає дійсності. Наразі можемо повідомити наступне, сьогодні близько 11 години 30 хвилин, до патрульних поліцейських, які несуть службу на залізничному вокзалі, підійшли громадяни та повідомили, що в холі поблизу залізничних кас невідомі молоді особи, на вигляд неповнолітні, роздають агітаційні листівки, чим можливо порушують норми чинного законодавства. Патрульні, для перевірки вказаної інформації, звернулись до молодиків з метою встановлення їх осіб. У чоловіків не було при собі жодних документів, а тому вони зателефонували, з їх слів, своєму куратору для підтвердження їх осіб та надання усієї необхідної інформації. На місце події прибула жінка, яка надала патрульним усю необхідну для перевірки інформацію, після чого усі учасники ситуації розійшлись. Окремо повідомляємо, що під час перевірки патрульними інформації, на місце події також прибула ще одна група осіб, яка не розібравшись в ситуації, почала провокувати конфлікт. Ніхто з учасників події, яка тривала близько 15 хвилин, не був затриманий та будь-які матеріали не складались, адже в ході перевірки факту правопорушення молодиків інформація, яку надали громадяни, не знайшла свого підтвердження. Після описаної ситуації в мережі інтернет з’явився допис з викревленою інформацією щодо даної події. Просимо громадян не робити завчасних висновків та не розповсюджувати неперевірену інформацію.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS