Новини
Суспільство

На Хмельниччині за порядком на ОВК слідкуватимуть дистанційно

Для більш ефективного забезпечення громадського порядку на дільницях під час виборів в Головному управлінні Національної поліції Хмельницької області вирішили, окрім здійснення традиційної фізичної охорони, ще й встановити на території окружних виборчих комісій мобільні системи відеоспостереження.

Кожна з таких систем складається з кількох дистанційно керованих камер, які повністю перекривають по периметру територію довкола усіх семи окружних виборчих комісій.

Завдяки такій інновації працівники хмельницької поліції, які під час виборів чергуватимуть у ситуаційному штабі обласного управління поліції, зможуть в режимі «online» моніторити ситуацію, слідкувати за громадським порядком і, в разі потреби, швидко зреагувати на потенційну небезпеку чи правопорушення.

Усе обладнання встановлене з дозволу ЦВК. В самих залах, де проходитиме голосування, камери не встановлювалися, щоб не порушувати таємність волевиявлення.

Кожна камера, під‘єднана до мобільної системи, у разі проблем з електропостачанням може працювати 8 годин від автономного джерела живлення. Також вона каналами GSM передає відео в режимі реального часу у ситуаційний центр ГУНП і самостійно архівує записи протягом 20 діб.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS