Новини
Спорт

У Хмельницькому бігтимуть півмарафон

21 кілометр – саме таку дистанцію зможуть здолати хмельничани вже у травні. Реєстрація на “Хмельницький City Run” вже стартувала. Менше, ніж за тиждень, заявки на учать подали понад 25 бажаючих з обласного центру, Красилова та Тернополя. Бігову трасу влаштують на центральних вулицях міста. Стартуватимуть і фінішуватимуть легкоатлети – професіонали та аматори – на майдані Незалежності.

«Крім того, звичайно, ми проводимо і 10 кілометрів, і три, де очікуємо найбільшу кількість учасників. Це завжди кожна людина може собі дозволити без додаткового тренування. Проте цим ми не обмежуємося. Як завжди, проводимо забіги для дітей до 10 років. Цього року додаємо ще «родзинку» – це будуть «жінки на підборах». Крім того, ми ще чекаємо мам з візочками», – пояснює заступник начальника управління молоді та спорту Наталя Томусяк.

Діти, жінки на підборах та мами з візочками долатимуть дистанцію у 200 метрів.

У 2019 зі столиці до Хмельницького переїде пробіг «Ветеранська десятка». Учасниками забігу на 10 кілометрів можуть стати ветерани війни, учасники бойових дій, які отримали поранення, або ж діючі військовослужбовці.

Долучатися до занять фізичною культурою – саме таку мету переслідують організатори “Хмельницький City Run”. Соціальний проект стартував минулоріч. Тоді за максимальну відстань обрали 9 кілометрів. Учасниками спортивного дійства стали понад 700 осіб.

До таких пробігів потрібно готуватися заздалегідь, радять спортсмени. Бігати потрібно, щонайменше, раз на тиждень. Тож час потренуватися ще є – “Хмельницький City Run” відбудеться 18 травня. На головного переможця чекатиме грошовий приз, решту спортсменів-призерів – подарунки від партнерів дійства.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS