Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому капітально відремонтують 20 прибудинкових територій

Перший в цьому році капремонт, на вулиці Панаса Мирного, 31, – вже позаду. Мешканці багатоповерхівки результатом задоволені, бо раніше, кажуть, тут було ні пройти, ні проїхати.

Тротуари, викладені бруківкою, нова асфальтована в два шари дорога, високі бордюри, облаштовані паркомісця, оновлена система водовідведення, пішохідні доріжки – все це підрядна організація встигла зробити менше, ніж за місяць. Капітальний ремонт  коштував міському бюджету майже два мільйони гривень. Цього року ще понад два десятки дворів у місті чекає такий самий ремонт.

«Немає якоїсь певної концентрації – абсолютно усі райони міста увійшли в перелік прибудинкових територій. Активна фаза робіт розпочнеться в кінці березня – на початку квітня, і я думаю, що ми все встигнемо і зробимо. Фактично ми для себе щороку визначаємо до 30 об’єктів для капітального ремонту. Три роки поспіль ми таку кількість виконуємо. Проблем з якістю не маємо», – коментує міський голова Олександр Симчишин.

У цьому році на капремонт прибудинкових територій в бюджеті передбачили 20 мільйонів гривень. Майже по кожному об’єкту доведеться проводити тендер, бо вартість робіт зростає щомісяця. Яку саме прибудинкову слід ремонтувати, фахівці обирають восени. До списку на капремонт потрапляють ті, де повністю зруйноване дорожнє покриття  і немає системи водовідведення.

Ще півсотні прибудинкових територій у Хмельницькому цьогоріч чекає поточний ремонт.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS