Новини
Здоров’я

У Старокостянтинівській райлікарні – оновлення після капремонту

У закладі відкрили відремонтоване та оновлене інфекційне відділення відкрили. Про жахливий стан приміщення відділення, в якому раніше доводилося лікуватися дорослим та дітям, працювати медичному персоналу неодноразово писали у соціальних мережах. Та відтепер інфекційне – нове та сучасне, відповідає усім вимогам надання спеціалізованої медичної допомоги, з дотриманням протиепідеміологічних та санітарно-гігієнічних вимог перебування пацієнтів, повідомляють у групі Старокостянтинів небайдужий.

– Мені надзвичайно приємно, що відділення, яке я маю честь очолювати, – відтепер ось таке. Воно дійсно відповідає усім сучасним вимогам, – зазначив завідувач інфекційним відділенням райлікарні Володимир Кульбаченко. – Наше відділення розраховане на 28 ліжок. Сьогодні тут облаштовано 6 палат по принципу боксу. Кожен бокс – на два ліжка, з власним санвузлом, душовою кабіною та окремим виходом на вулицю. Замінено і підключено усю систему опалення та водовідведення. Повністю замінені розетки і вимикачі, встановлена нова сантехніка та облаштована нова підлогу. Вікна і двері замінені на енергозберігаючі. Крім того, відділення в повному обсязі забезпечене новими меблями.

На капітальний ремонт та реконструкцію інфекційного відділення Старокостянтинівської центральної районної лікарні, придбання сучасного медичного обладнання та меблів було витрачено близько п’яти мільйонів гривень. З них три мільйони гривень – це кошти Державного Фонду Регіонального розвитку та майже два мільйони – кошти районного бюджету.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS