Новини
Культура

З трюками та спецефектами: у Хмельницькому вперше поставили комедію Шекспіра

В обласному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького відбулася прем’єра вистави за п’єсою В. Шекспіра «Приборкання норовливої». Постановку втілив режисер театру Дмитро Гусаков.

Виставу показали при заповненій залі. Актори існували у манері вуличного театру, імпровізували та спілкувалися зі сцени з глядачами. Ті, у свою чергу, бурхливо реагували на дійство.  Всі сценічні образи були вирішені у гострій манері, що притаманно для комедійних творів Шекспіра.

У виставі використали також багато трюків, кожен з яких викликав сміх у глядачів. Крім того, актори весь час взаємодіяли зі сценічними деталями. До прикладу, в епізоді з архітектурною колоною. Яскравим став і режисерський прийом з витягуванням на сцену канатів – символічною демонстрацією заможності персонажів.

Непересічно вирішені були й костюми героїв. Зокрема, вбрання Петруччо – у формі абажура, який починав сяяти у моменти захоплення Катеріною.

Особливу увагу у виставі приділили і світлу. Продумана світлова гама додавала акцентів та створювала особливу атмосферу кожному епізоду. Комічний ефект досягався і завдяки використанню у виставі популярних італійських пісень.

Наступного разу «Приборкання норовливої» у театрі ім. М. Старицького покажуть 13 квітня.

Комедію Шекспіра на сцені хмельницького музично-драматичного театру втілили вперше. 40 же років тому тут поставили шекспірівську трагедію  «Макбет», художником якої став всесвітньо відомий митець Данило Лідер.

Головне фото – Сергій Аніськов

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS