Новини
Суспільство

Навіщо Хмельницький “прикрасили” двометровою пачкою гречки

У центрі Хмельницького біля кінотеатру імені Т.Шевченка встановили муляж двометрової пачки гречки – символу політичного підкупу виборців в Україні. Це соціальна інформаційна кампанія “Твій голос”. Так місцеві студенти й активісти закликають не продавати свої голоси на виборах.  

Як розповіла керівник підрозділу ГО “Українська асоціація студентів” у Хмельницькій області Анна Левшун, на конструкції розміщена інформація про відповідальність за продаж голосу не тільки моральну, а й юридичну. Згідно з чинним законодавством, за продаж або купівлю голосів передбачено кримінальну відповідальність – від штрафу до обмеження волі на строк до 2 років.

“Ряд громадських організацій започаткували інформаційну кампанію, яка б налаштовувала молодь долучатися до виборів. Гречка – символ підкупу, тож кампанія спрямована на те, щоб показати, яка відповідальність за продаж і купівлю голосів. На стенді розміщена також інформація й про альтернативу гречці: путівки на відпочинок, квитки на концерт тощо”, – зазначила Анна Левшун.

Кампанія розрахована переважно на молодь, втім організатори сподіваються, що й більш доросле населення теж свідомо зробить вибір та не піддасться на можливі підкупи.

Як зазначили організатори, інформаційні конструкції у вигляді гречки встановлені на територіях Київського політехнічного інституту, Національного університету будівництва та архітектури, Національного авіаційного університету, а також у парку імені Т. Г. Шевченка навпроти Червоного корпусу Національного університету України. Приберуть стенд вже після другого туру виборів, тож велетенську гречку хмельничани бачитимуть щонайменше до 21 квітня.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS