Новини
Інфраструктура

Для ремонту доріг у Нетішині придбали 4 тонни “холодного” асфальту

У Нетішині цього року на поточний ремонт доріг і тротуарів з міського бюджету виділили 4 млн. грн. Про це повідомляється на сайті міськради. На сьогодні, як зазначає директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький,  більше 50% дорожнього покриття у Нетішині потребує капітального ремонту, а поточного ремонту – 80%.

За кошти міського бюджету «Благоустроєм» закуплено також 4 тонни холодного асфальтобетону. Його можна застосовувати в роботі протягом всього року, навіть при морозній погоді. Перші ремонти дорожнього покриття комунальниками виконані ще в березні – якість робіт задовільна.

“Цього року особлива увага приділятиметься поточному ремонту тротуарів, на що буде спрямована значна частина виділених з міського бюджету коштів. Роботи, відповідно до укладених договорів, мають розпочатися в перші дні квітня. Через процедури відкритих торгів та допорогових закупівель визначилось підприємство, яке здійснюватиме в місті всі поточні ремонти дорожнього покриття та тротуарів – ПП «МВМ-13» (м. Шепетівка)”, – розповідають у міській раді.

Як запевнив директор КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький, особлива увага приділятиметься якості ремонтних робіт. У минулому році через неякісну роботу було розірвано договір з рівненським підприємством «Шляхбуд» та не здійснено йому відповідної проплати.

Щодо оздоровчого (ямкового) ремонту, то на площі 1306 м. кв. проводитиме підрядна організація ПП «МВМ-13» пневмоструменевою машиною, а на площі 200 м. кв. – працівники КП НМР «Благоустрій» . Розпочнеться ямковий ремонт тоді, коли середньодобова температура становитиме 10 градусів тепла. За таких умов можна буде працювати з гарячим асфальтобетоном, договір на його постачання вже укладений.

Працівники підприємства здійснюють також бетонування зруйнованих тротуарів, для цього закуплено за кошти міського бюджету12 м. куб. бетону.

У планах – фарбування дорожньої розмітки, вже придбано 1800 л фарби. Її наноситимуть за певних умов – проїжджа частина повинна бути нагрітою до 20 градусів тепла. Після проведення ямкового ремонту ( ІІ половина квітня) на дорогах будуть встановлені і обмежувачі швидкості – лежачі поліцейські. У сусідніх містах такі роботи проводяться підрядними організаціями. А для Нетішина – це значна економія бюджетних коштів.

Власними силами КП НМР «Благоустрій» також облаштовуватиме по вул. Михайлова та вул. Набережна з’їзди безперешкодного доступу людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Поповнилось цьогоріч підприємство і спецтехнікою. Через систему Прозоро закуплено дорожню навісну фрезу МТС-10 ( виділено з міського бюджету 199 тис. 800 грн. – за результатами торгів закуплено за 189 тис. грн.), нею можна проводити ямковий ремонт на дорогах та зрізати напливи асфальту на проїжджій частині дороги. Виділено було з міського бюджету 160 тис. грн. і на придбання розкидача дорожніх сумішей РДС-3, але з першого разу торги не відбулися за відсутності учасників. Процедура проводитиметься друге. За кошти власного прибутку (19,4 тис. грн.) з дозволу виконкому куплено також віброрейку для бетонування тротуарів та доріг і профіль до неї.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS