Новини
Культура

Подоляни взяли участь у національному фіналі конкурсу “Яскраві діти України”

У Києві відбувся національний фінал другого сезону конкурсу «Яскраві діти України». На сцені Палацу «Україна» виступили 26 яскравих юних зірочок з усіх куточків країни. Хмельниччину в фіналі представляла Божена Поліщук зі Славути.  Дівчина стала переможницею Хмельницького обласного відбору, який вже другий рік поспіль відбувається за фінансової підтримки народного депутата України Сергія Лабазюка та його благодійного фонду «Ми поруч». Він також організував поїздку на національний фінал конкурсу для понад 130 дітей з нашого регіону.

Зал Палацу «Україна» був вщент заповнений глядачами. Виступити на великій сцені перед такою кількістю людей – відповідальне завдання. Божена розповідає, спершу хвилювалася, проте щойно вийшла – впоралася з емоціями. Тим паче, що у залі її підтримували понад 130 дітей з Хмельницького та Волочиського районів, які відвідали гала-концерт за сприяння парламентаря.

Божена – вихованка народного вокального ансамблю та студії естрадної пісні «Вернісаж».  Зізнається, до моменту свого виступу на головній сцені країни готувалася два роки:

«Дуже довго чекала цього дня, задоволена результатом, адже зробила все можливе від себе. Головна моя ціль на сцені – аби публіці сподобався мій виступ. Я сподіваюся, мені це вдалося».

Останній тиждень репетицій був найскладнішим та водночас найцікавішим. Усі учасники гала-концерту перебували у тренувальному таборі «Артек», де з ними займалися педагоги з вокалу та акторської майстерності.

Оцінювали конкурсантів зіркове журі: народні артисти України Юрій Рибчинський та Тарас Петриненко, композитор Руслан Квінта, популярні українські виконавці Illaria, Світлана Тарабарова, Ольга Цибульська та Сергій Бабкін.

Члени журі та засновник конкурсу Ярослав Москаленко відзначають високий рівень підготовки учасників. Зізнаються, обрати переможців було складно. Цього року призерів визначали у трьох різних номінаціях. За найкраще виконання світового хіта суддівська колегія відзначила Марію Корольову з Дніпропетровської області. Вона  представлятиме Україну на міжнародному конкурсі «SanRemo Junior» в Італії.

У номінації «За краще виконання українського хіта» перемогла Наталія Берест із Сумщини. Вона виборола право на участь у наступному Всеукраїнському благодійному дитячому фестивалі «Чорноморські Ігри».

Гран-прі здобула Христина Старикова – представниця Донецької області із піснею «And I am telling you». Вона отримала спеціальний приз – пісню від видатного композитора Руслана Квінти та її запис у професійній студії.

Під час гала-концерту виступали й учасники минулого сезону та конкурсанти цьогорічних обласних відборів. На сцені вони співали пліч-о-пліч з відомими українськими виконавцями: Jamala, TARABAROVA, ILLARIA, Сергій Бабкін та інші.  Серед подільських юних зірочок – Вадим Березовський, Арман Аракелян та Вікторія Остапчук.

«Я співав з Сергієм Бабкіним пісню «Хто далі йде». Мені дуже подобається текст і суть цієї композиції. Сергій Бабкін дуже незвичайний артист, у нього свій підхід до пісні. Мені було комфортно і приємно з ним працювати», – розповідає Вадим Березовський.

У залі підтримував подолян і Сергій Лабазюк із сім’єю. Депутат розповідає, вражений артистизмом та вокальними здібностями учасників:

«Я впевнений, що у залі немає жодної людини, яка сьогодні піде додому без позитивних емоцій та вражень, адже на сцені були діти, які просто заряджали енергією. Всі виступили просто ідеально, і вкотре довели, що Україна – талановита та співоча країна».

Головним завданням дорослих Сергій Лабазюк називає створення можливостей для розвитку дитячих талантів. Саме тому він вже два роки поспіль організовує обласний відбір на Хмельниччині. Цьогоріч участь у кастингах взяли майже півтисячі дітей з усіх куточків регіону. Учасники обласного фіналу мали змогу виступити на одній сцені з професійними музикантами, а їх наставниками були зіркові артисти та педагоги з вокалу і акторської майстерності. А ще кожен учасник отримав призи та нагороди від організаторів. Загалом, за два сезони конкурсу на Хмельниччині та Україні загалом вдалося відкрити безліч талановитих голосів.

Конкурс «Яскраві діти України» – хороший стартовий майданчик для дітей та неабияка можливість заявити про свій талант, а ще це яскраві спогади як для учасників, так і для глядачів.  


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS