Новини
Культура

У Кам’янці-Подільському закладуть камінь із логотипом сторіччя УНР

У Кам’янці-Подільському на місці майбутнього Меморіалу присязі на вірність Україні буде закладено камінь. Про це повідомили у міській раді.

Як зазначається, робоча група на засіданні 3 квітня обговорила деталі стосовно встановлення пам’ятного знаку на честь сторіччя Української народної республіки.

Вирішили, що поки вишуковується фінансування пам’ятника, на його місці заплановано закладення каменю з логотипом сторіччя УНР. Відбудеться це в рамках відкриття в місті туристичного сезону, 20 квітня, о 13:00, на вул. Лесі Українки.

Нагадаємо, що цього року Україна відзначає сто років вагомої історичної події, пов’язаної з революцією 1917-1921 років. Адже 14 жовтня 1919 р. відбулося складання Урочистої обітниці на вірність УНР. Ця знакова подія сталася саме в Кам’янці-Подільському, який тоді був осередком Директорії. Тому, в рамках всеукраїнських заходів з відзначення цієї дати, в нашому місті запланували звести Меморіал присязі на вірність Україні.

В конкурсі на кращий ескізний проект Меморіалу перемогла пропозиція архітектора Віктора Рудюка та скульптура Сергія Кляпетури. Проект передбачає створення цілого меморіального комплексу і є дороговартісним (орієнтовно 6,7 млн.грн.), тому планується залучення коштів з міського, обласного й державного бюджетів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS