Новини
Офіційно

Кам’янець-Подільський телеканал оштрафували за порушення закону

4 квітня Національна рада розглянула результати позапланової виїзної перевірки ПрАТ «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія», м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області (логотип «КтркП»), і застосувала до компанії штрафну санкцію. Підставою стало недотримання законодавчих вимог щодо мови ведення передач новин.

Перевірка телерадіокомпанії підтвердила порушення абзацу першого частини четвертої статті 10 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», виявлені під час  моніторингу 3 – 9 грудня 2018 року. Ця норма Закону вимагає, щоб щонайменше 75% усіх новин транслювалися в ефірі телеканалів українською мовою.

В ефірі «КтркП» у визначених законодавством проміжках часу частка передач новин державною мовою становила між 07.00 і 18.00 – 71%, між 18.00 та 22.00 – 57%. Це, згідно з абзацом третім частини одинадцятої статті 72 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», тягне за собою накладення штрафу в розмірі 5 відсотків загальної суми ліцензійного збору. Для компанії це буде 810,04 грн.

Штраф телекомпанія має сплатити у тридцятиденний термін із дня повідомлення Національною радою про ухвалене рішення. Також ПрАТ «Кам’янець-Подільська телерадіокомпанія» зобов’язано упродовж місяця з дня прийняття цього рішення привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS