Новини
Події

На Хмельниччині виявили 8 незаконних мігрантів із Грузії

На одному із приватних підприємств м.Хмельницького виявили 8 іноземців, які перебували на території країни із порушенням вимог чинного законодавства та незаконно займались підприємницькою діяльністю. Про це повідомляється на сторінці обласної міграційної служби у Фейсбуці.

Порушниками міграційного законодавства виявились громадяни Грузії, які перевищили термін перебування в Україні та перейшли на нелегальне становище.

“Працівниками міграційної служби притягнено до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.203 КУпАП- 6 іноземців, стосовно 4 іноземців – прийнято рішення про примусове повернення, з них 2- із подальшою забороною в’їзду на територію України строком на 3 роки”, – йдеться у повідомленні.

Щодо одного з іноземців Хмельницьким міськрайонним судом прийнято рішення щодо затримання його строком на 6 місяців із поміщенням до Волинського ПТПІ з метою проведення процедури ідентифікації та після її завершення – в примусовому порядку видворити за межі країни.

Власника підприємства також притягнено до адміністративної відповідальності за порушення вимог, встановлених законодавством.

Як повідомляють міграційники, загалом з початку проведення заходів під умовною назвою «Мігрант» на території Хмельниччини виявлено 73 порушника міграційного законодавства, з них – 31 нелегальних мігранта.

До адміністративної відповідальності за ст.203 КУпАП притягнено – 63 особи, за ст.204 КУпАП- 1 особа, за ст.205 КУпАП – 8 осіб, за ст.206 КУпАП- 1 особа та стягнено штрафів у розмірі близько 95 тисяч гривень.

Керуючись Законом України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» відносно 29 осіб прийнято рішення про примусове повернення за межі України, відносно 2 осіб прийнято рішення про примусове видворення та стосовно 7 осіб прийнято рішення про заборону в’їзду на територію України строком від 3 до 5 років.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS