Новини
Культура

У Хмельницькому відкрилася виставка фотомайстрів з 13 областей України

Чорно-білі й кольорові, портрети, натюрморти, міські пейзажі – у експозиції «Погляд-2018» понад 80 світлин від художників з 13 областей України та міста Севастополь. На роботи можна подивитися у хмельницькому музеї-студії фотомистецтва.

Виставка «Погляд» існує понад 20 років. А від 1997 – вийшла на всеукраїнський і навіть міжнародний рівні. Організатор виставки фотохудожник з Кропивницького Сергій Гусарченко вважає: секрет популярності й довголіття заходу у тому, що це не конкурс, де визначають кращих. Тут можуть показати свої роботи і фотографи-початківці, і досвідчені фотомайстри. Не обмежують майстрів і темою.

Один з учасників виставки, Олександр Майоров з Кропивницького, представив на виставці свою світлину без назви. Це зображення двох дівчат з боді-артом на обличчі. Митець запевняє: фото без використання фотошопу. За його словами,  у нього нема улюбленого жанру. Цінує світлини, здатні викликати емоції. Фотохудожник багато подорожує Україною, фіксуючи маловідомі, але цікаві локації.

Хмельницька художниця та фотограф Марина Шавиріна-Школяр у фотовиставках бере участь не вперше. Для «Погляду-2018» відібрала одну зі своїх робіт – «Симфонія у білому». Це постановочний натюрморт, на створення якого надихнула творчість художника Джеймса Уістлера та поетичні назви його картин.

«Конкурси й виставки – це спосіб перевірити, наскільки ти цікавий глядачам. Комусь ближчий портрет, комусь пейзаж, комусь абстрактний мотив. І це добре, бо кожен відвідувач виставки зможе знайти те, що йому близьке», – каже мисткиня.

Хмельницький став третім місцем, де показали «Погляд-2018». На світлини можна подивитися протягом місяця. Цьогоріч виставка вже побувала у Кривому Розі та Дніпрі. Попереду – Одеса та Львів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS