Новини
Суспільство

В лісах Хмельниччини почався «сезон тиші»

У період із 1 квітня до 15 червня у лісах Хмельницької області триватиме «сезон тиші». У зв’язку з цим забороняються будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою. Такі дії вживаються з метою збереження популяції диких тварин. Порушників будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

«Сезон тиші» — це природоохоронний захід, прийнятий на законодавчому рівні (стаття 39 Закону України «Про тваринний світ»). Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Це сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в лісах.

Згідно Закону, до заборонених заходів належать санітарна вирубка лісу, стрілянина, вибухові роботи, феєрверки, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах, використання моторних маломірних суден тощо, повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області.

Порушників будуть притягувати до адміністративної відповідальності за ст. 87 (Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин) КУпАП, яка передбачає накладення штрафу в розмірі від 510 до 850 гривень, а на посадових осіб — від 850 гривень до 1 тисячі 190 гривень.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS