Новини
Екологія

На Хмельниччині помітили рідкісних червонокнижних птахів

Працівники Нацпарку “Мале Полісся” виявили рідкісних сірих журавлів під час чергового обстеження території.  Про це повідомляє прес-служба заповідника.

“У ході чергового обстеження  території парку було зафіксовано початок цвітіння підбілу звичайного, медунки темної, анемони дібровної. Відмітили весняну активність тваринного світу, зустріли ящірку прудку, мишака європейського, сонцевика чорно-рудого, а також було виявлено дві особини журавля сірого (Grus grus)”, – йдеться у повідомленні.

Цей птах  охороняється Боннською та Бернською конвенціями, угодою AEWA, включений до Червоної книги України.

Природознавці розповідають, що сірий журавель зазвичай оселяється на сильно зволожених луках і грузлих болотах, в заплавах річок та по берегах озер, де по сусідству розміщені зарості вільхи. Однак у пошуках харчів часто прилітає на поля та пасовища.

Працівники парку й надалі  спостерігатимуть за цим видом, оскільки умови на обраній птахами території сприятливі для гніздування журавля сірого. Цілком можливо, що тут він може оселитися.

Зазначимо, що Мале Полісся — національний природний парк в Україні, на території Ізяславського та Славутського районів Хмельницької області. Площа 8762,7 га. Створений у 2013 році. Перебуває у підпорядкуванні Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного агентства лісових ресурсів України.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS