Новини
Суспільство

У Хмельницькому патрульні “полюють” на пішоходів-порушників

Хмельницькі патрульні проводять профілактичні заходи із пішоходами, які порушують Правила дорожнього руху. Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції.

Сьогодні, 8 квітня, патрульні обрали локацію на вулиці Шевченка, де пішоходи систематично порушують Правила, наражаючи себе на небезпеку. З правопорушниками провели профілактичні бесіди та притягли до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, штраф за частиною 1 статті 127 (непокора пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід ними проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху) КУпАП становить 51 гривню. Якщо пішохід перебуває в стані алкогольного сп’яніння адміністративне стягнення зростає до 136 гривень.

Патрульні сподіваються, що своїми профілактичними заходами зможуть достукатись до тих, хто сьогодні нехтує ПДР.

Нагадаємо, з 1 квітня на території України розпочався комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Пішохід», мета якого запобігти загибелі та травмування пішоходів на дорогах країни. До середини травня триватиме профілактичний етап, під час якого співробітники управління патрульної поліції в Хмельницькій області проводитимуть інформаційно-роз’яснювальну роботу серед пішоходів, що порушують ПДР. А з 16 травня розпочнеться практичний етап профілактичних заходів «Пішохід».

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS