Новини
Події

На Хмельниччині за перший тиждень нересту виявили 17 порушень

У період з 1 по 8 квітня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. З них сім – це грубі порушення, вісім – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), і були складені два акти виявлення безгосподарських заборонених знарядь. Про це повідомляє прес-служба відомства.

“Вилучено 72 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 2 975 грн. Також вилучили 15 заборонених знарядь лову загальною довжиною 633 метри”, – зазначили в управлінні.

зазначається, що, 2 квітня рибоохоронці виявили двох місцевих жителів, які рибалили за допомогою заборонених знарядь лову – сітками. Інцидент трапився на р.Бужок поблизу с.Ярославка, Летичівського району. Чоловіки добули 39 карасів і 2 щуки. Своїми діями завдавши збитків рибній галузі на 1 345 грн. Заборонені знаряддя лову у кількості 6 шт. конфісковано.

6 квітня під час патрулювання на р.Вовк інспектори зафіксували ще одне порушення. Місцевий житель рибалив за допомогою сітки. Інцидент стався поблизу с.Рудня Летичівського району. У тенетах рибоохоронці виявили 39 екз. карася сріблястого. Своїми діями громадянин завдав збитків рибним запасам на 663 грн.

7 квітня патрульні затримали порушника. Чоловік ловив рибу забороненим знаряддям лову – «хваткою» на водоймі в с.Колосівка, Полонського району. Інспектори спрацювали на випередження і їм вдалось попередити вилов водних біоресурсів.

На всіх порушників були складені адміністративні матеріали за ч.4 ст.85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Матеріали направлені до суду, а заборонені знаряддя вилучені.

Крім того, державні інспектори виявляли незаконний збут водних біоресурсів на ринках області. Зокрема такі порушення задокументували в м.Хмельницький, смт. Летичів, м. Полонне. Громадяни намагались продати без документів: 6 кг коропа, 45,5 кг карася, 1 кг плітки, 7 кг раків. На всіх осіб були складені протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Нагадаємо, любительський та спортивний лов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області заборонений у такі терміни:

– в усіх водосховищах з 1 квітня по 9 червня;

– у всіх річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 19 травня;

– в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 29 червня.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS