Новини
Суспільство

На хмельницькому ринку старі кіоски ріжуть на металобрухт

Хмельницький речовий ринок – місто в місті. Його історія почалася у 1987 році. Тоді Хмельницький міськвиконком дав дозвіл місцевій «Облспоживспілці» облаштувати на Львівському шосе речовий ринок. Відтак там з’явилися перші ряди з прилавками та продавці – місцеві перекупники, які торгували комісійкою та дефіцитом. Торгові ряди з прилавками постійно доставляли, але їх усе одно не вистачало. З часом з’явилися клітчасті намети, які у двотисячних замінили металевими кіосками.

Протягом наступного десятиліття навколо  першого ринку, який згодом отримав назву «старого», розбудувався цілий ринковий комплекс. Сьогодні площа Хмельницького речового ринку становить 18 гектарів, а сам він складається з 24 самостійних базарів.

Частину металевих кіосків, що стояли на «старому» базарі, наразі ріжуть на металобрухт. В Асоціації хмельницьких ринків кажуть: кіоски є приватною власністю, тож вони не знають, який задум щодо подальших перспектив тієї території має власник. Але, найвірогідніше, старі кіоски зносять, аби на їх місці поставити нові торгові павільйони чи збудувати магазинчики.

Пригадати, як з часом змінювалася хмельницька “толкучка”, можна, переглянувши короткий сюжет від Nagolos TV

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS