Новини
Суспільство

У Хмельницькому завтра поховають загиблого Героя війни

У Хмельницькому завтра, 11 квітня, о 12.00 на майдані Незалежності відбудеться прощання із Героєм Миколою Миколайовичем Неживим (позивний «Механ»). Поховають загиблого військовослужбовця на Алеї Слави, що на кладовищі у мікрорайоні Ракове.

Нагадаємо, сержант Микола Неживий загинув 8 квітня у бою з незаконними збройними формуваннями. Сталося це біля Авдіївки на Донеччині. О 6.00 ранку під час потужного ворожого обстрілу отримав смертельне осколкове поранення у шию. Завтра з ним також прощатимуться у Києві на Майдані Незалежності.

За інформацією міської ради, Микола Миколайович народився 16 вересня 1961 року в с.Перчуново, Новоукраїнського району, Кіровоградської області. Там закінчив школу і вступив до Миколаївського училища. Служив у лавах Збройних Сил України. За розподілом потрапив до Хмельницького, де й залишився після завершення військової служби. Після цього працював на приватних підприємствах.

У 2014 році після Революції Гідності, коли почали формуватися добровольчі батальйони, у квітні Микола Миколайович продав власне авто, щоб придбати військове спорядження та вступив до лав батальйону «Айдар».

28 квітня 2015 року підписав контракт з 93-ю бригадою до кінця особливого періоду. Після виведення 93-ї бригади із зони бойових дій на пункт постійної дислокації «Механ» перевівся у 54-у бригаду та знову вирушив на Схід. Брав участь у боях за Світлодарську дугу. Коли 54-у бригаду вивели із зони АТО на ППД перевівся у 46-й розвідувальний батальйон, служив там до 6 січня 2018 року. Повернувся до Хмельницького для проходження лікування та реабілітації. Після цього 2 лютого 2019 року знову підписав контракт із 93-ю бригадою та вирушив до зони проведення бойових дій.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS