Новини
Події

Біля Ярмолинець знайшли величезний арсенал зброї

На Хмельниччині виявили 56 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. Арсенал знайшли в урочищі «Чорний ліс» неподалік смт. Ярмолинці під час контрольного обстеження території.

Як повідомляє прес-служба обласних надзвичайників, 10 квітня о 17:00 піротехніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення у спеціально відведеному місці знищили 56 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, а саме: 9 артилерійських снарядів калібру 85 мм., 32 артснаряди калібру 76 мм., 6 артснарядів калібру 45 мм., одну 82 мм. мінометну міну та 8 інших вибухонебезпечних предметів.

“Небезпечний арсенал було ДСНС України вкотре закликає громадян неухильно дотримуватись правил безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Ні в якому разі не беріть їх до рук, не переносьте, не розбирайте, тим більше, не кидайте їх у багаття – це дуже небезпечно! Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону «101»!”, – наголошують рятувальники.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS