Новини
Події

Група браконьєрів вполювала унікальний вид риби на Кам’янеччині

На Хмельниччині викрили порушення правил рибальства зі збитками на майже 12 тисяч гривень. Як повідомляється на сайті рибоохоронців, групу браконьєрів виявили 10 квітня поблизу с. Гута-Чугорська Кам’янець-Подільського району.

“Близько 17 годин було виявлено осіб, які здійснювали вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – сіткою (65 метрів) з човна. Рибу особи намагались приховати. Однак, інспектори рибоохоронного патруля вилучили шість екз. коропа та один екз. вирезуба причорноморського. Своїми діями ці чоловіки завдали збитків рибній галузі на 11 836 грн.

За інформацією рибоохоронців, риба вирезуб занесена до Червоної книги України, тож на місце події одразу викликали поліцію.

Крім того, з’ясувалося, що три особи є представниками однієї з місцевих громадських організацій, ще одна особа має посвідчення громадського інспектора Державної екоінспекції у Хмельницькій області. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Нагадуємо, під час нересту любительський та спортивний лов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області заборонений у такі строки:

– в усіх водосховищах з 1 квітня по 9 червня;

– у всіх річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 19 травня;

– в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 29 червня.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS