Новини
Кримінал

Поліція відкрила провадження через “замінування” двох торгових центрів у Хмельницькому

У Хмельницькому поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактами неправдивих повідомлень про замінування двох торговельних центрів. Про це повідомляється на сторінці обласної поліції у Фейсбуці.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Наразі поліцейські працюють над пошуком зловмисника.

Нагадаємо, вчора, 10 квітня, близько 17.00 години на лінію «102» надійшло повідомлення від директора ТЦ «Квартал» про те, що на їхню електронну адресу надійшло повідомлення про замінування торговельного центру. А вже через 15 хвилин аналогічне повідомлення надійшло від начальника служби безпеки ТЦ «Оазис».

Одразу до двох торгових центрів виїхали усі екстрені служби. Працівники поліції спільно з рятувальниками провели евакуацію усіх відвідувачів та працівників магазинів — загалом близько півтисячі осіб. На прилеглих вулицях було перекрито рух і забезпечено об‘їзд.

До 21.00 години спеціалісти-вибухотехніки провели детальну перевірку обох будівель. Вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Сьогодні торговельні центри працюють уже у звичному режимі.

По даному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Наразі поліцейські працюють над пошуком зловмисника.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS