Новини
Суспільство

Про замінування торговельних центрів у Хмельницькому повідомили листами

У двох торговельних центрах Хмельницького про події середи наступного дня нічого не нагадувало. У четвер,  11 квітня, ТЦ «Квартал» та ТРЦ «Оазис» відчинили свої відділи як і завжди.

Нагадаємо, 10 квітня до обох закладів і з різницею у 15 хвилин надійшли повідомлення про замінування. Інформацію керівництво торговельних центрів отримало в електронних листах, кажуть у секторі моніторингу Хмельницького відділу поліції.  У повідомленнях було написано: «Увага! В торгівельних центрах можуть бути вибухо-технічні  речовини».

На місце події відразу прибула слідчо-оперативна група, представники ДСНС, патрульна поліція. Були евакуйовані люди, огороджена прилегла територія, парковки. Правоохоронці проводили всі необхідні роботи по виявленню вибухо-небезпечних речовин.

У торгівельних центрах вибухівку шукали понад чотири години. Працювали пошукові собаки. Обстежували підвальні, підсобні приміщення. Також працювали знадвору. Підозрілих предметів не знайшли.

«Офіційних версій на рахунок ситуації, яка склалась, немає. Будемо чекати, що нам скажуть правоохоронці. Поки що ми ще оцінюємо збитки, спілкуємося з орендарями, але точних даних ще немає», – каже менеджер з реклами одного з ТРЦ Вікторія Поліщук.

В іншому торговому центрі, де напередодні сталося псевдо-замінування, коментувати ситуацію відмовилися. Лише повідомили, що працюють у звичному режимі. Самі ж відвідувачі кажуть: ходити сюди не припинять.

Тим часом правоохоронці псевдо-мінера шукають. За фактом події працівники Зарічанського та Хмельницького відділів поліції відкрили кримінальні провадження.  У випадку, якщо «жартівника» або «жартівників»  знайдуть, їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів  доходів громадян, або арешт на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS