Новини
Здоров’я

У Хмельницькому відкрили оновлене дитяче стоматологічне відділення

Відтепер воно розташовуватиметься у поліклініці на вул. Степана Разіна.

Оновлене стоматологічне відділення працюватиме з новим обладнанням, інноваційними методами лікування та можливістю надавати допомогу під загальним наркозом. Принаймні, у цьому запевняють лікарі.

Переїзд запланували, насамперед, через незручність приміщення на вул. Подільській, де раніше розташовувалася дитяча стоматологія, – розвідає начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач.

Ремонт тривав два роки та вартував, за словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина,  близько 1,5 мільйона гривень. Ще у півмільйона гривень обійшлося придбання нового обладнання. Це три стоматологічні установки із засобами професійної гігієни зубів та дентальний рентген-апарат . У планах на цей рік – придбання зуботехнічної лабораторії, яка коштуватиме близько 200 тисяч гривень.

На новому місці незмінним лишиться графік прийому – від 8 ранку до 20:30. Лікарі у відділенні працюватимуть у дві зміни. Прийматимуть терапевти, хірург та ортодонт. У вихідні дні юні пацієнти матимуть змогу отримати невідкладну стоматологічну допомогу з 9 до 16 години.

Записатися на лікування зубів можна буде двома способами. За допомогою талону у реєстратурі поліклініки та он-лайн. Такий метод у дитячій стоматології запровадили рік тому. Бо саме на проблеми із записом до лікарів найбільше нарікали батьки юних пацієнтів.

«Поки що зберігається система, коли частина талонів видається зранку. Частина талонів виставляється на сайті medics.com.ua на тиждень вперед спеціально для прихильників електронного запису. Але також є люди, які звикли брати звичайний талон. Ми ще будемо ще проробляти механізми, щоб всім було зручно», – зазначила завідувачка стоматологічним відділенням міської дитячої поліклініки Людмила Харченко.

Вже цьогоріч у  відділенні обіцяють запровадити інноваційний метод лікування молочних зубів – вітальну ампутацію. Це означає, що молочні зуби з  ушкодженою пульпою можна буде лікувати з місцевою анестезією за один прийом, а не як раніше – протягом декількох візитів, пояснює Людмила Харченко.

Також у відділенні можна буде лікувати зуби під загальним наркозом. Спосіб використовуватимуть здебільшого для дітей з особливими потребами.

Міська дитяча стоматологія обслуговуватиме і дітей з області, оскільки в обласній стоматполіклініці таких фахівців не передбачено. Всі види допомоги у стоматологічному відділенні надаватимуться безкоштовно.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS