Новини
Екологія

Скільки Хмельницький витратив на озеленення

Навесні на озеленення Хмельницького витратили більше 150 тисяч гривень з міського бюджету. Про це повідомив головний спеціаліст відділу благоустрою управління житлово-комунального господарства Василь Кабальський.

Найбільше дерев, а саме 70 штук, висадили вздовж проїжджої частини на вулиці Прибузькій, а також 60 саджанців на вулиці Холодноярців у мікрорайоні Ракове. Чимало молодих  дерев з’явилося і на вулицях Толстого та Володимирській. Дещо менше – на Гагаріна, Соборній та Майдані Незалежності. У всіх випадках йдеться про липи. Комунальники надають перевагу саме цій породі, насамперед, через її невибагливість, акуратний вигляд та довговічність.

«Локації для висадки обирали за принципом – де є вільні місця. І так, щоб дерева не створювали перешкод для комунікацій», – розповів Василь Кабальський.

Окрім дерев,  у Хмельницькому висаджують і кущі – не лише на вулицях, а й на території парків та скверів. До прикладу, більше 70 кущів самшиту – у сквері «Вічний вогонь» на вул. Проскурівській. Неподалік, біля Ангела Скорботи, тепер ростимуть нові туї. Окрім того, хвойні насадження з’явилися на Тернопільській, Зарічанській та на території парку ім. І. Франка.

Кущі виконуватимуть функцію живоплоту – живої огорожі, яка захищатиме ділянки від пилу, кіптяви та опадів. При цьому торік кущі на території парків й скверів, за словами Василя Кабальського, не висаджували.

Нагадаємо, на вулиці Прибузькій наразі знесена велика кількість дерев, які росли там раніше. На цих ділянках нині триває зведення житлово-розважального комплексу та Палацу спорту.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS