Новини
Інфраструктура

З чистим піском і роздягалками: як зміниться міський пляж у Хмельницькому

Берег Південного Бугу на міському пляжі розчищають від чагарників. Дотепер, за словами хмельничан, тут водилися щурі та змії. Спуск до води мають розрівняти, а на пляж завезуть новий пісок. На це у міському бюджеті передбачили 400 тис. грн, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Реконструкцію розпочали кілька тижнів тому, тут уже є три зручні кабіни для переодягання, буде й нова модульна вбиральня. На пляжі вже демонтували старі парасольки та фонтанчики з питною водою. На їх місці до початку купального сезону встановлять нові.

“Незабаром встановлять 3 нових фонтанчики, роздягалки обійшлися в 105 тисяч гривень, на грибочки – 200 тисяч гривень. Думаю, уже 1 травня хмельничани побачать різницю між тим, що було, і як стало”, – коментує начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

У 2007 міський пляж віддали в оренду на 20 років, минулого року його повернули у комунальну власність.

“Щороку ми отримували багато нарікань на якість пляжу, піску, прибирання, стану парасольок, туалету. Минулого року вирішили в судовому порядку договір розривати і повернути пляж безпосередньо на утримання комунальних структур. Отримали рішення суду, і тепер за пляж, як і за весь парк “Молодіжний” відповідатиме КП “Парки і сквери міста Хмельницького”, – каже міський голова Олександр Симчишин.

Наразі управління житлово-комунального господарства обирає підрядників, які виготовлятимуть сонцезахисні парасольки. Завершено й монтаж трьох нових роздягалень. Купальний сезон у Хмельницькому стартує 1 червня. До цього часу усі необхідні роботи комунальники планують завершити.

Детальніше у сюжеті МТРК “Місто”:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS