Новини
Події

Збитки від пожеж в екосистемах Хмельниччини склали понад 3 млн грн

З початку 2019 року на Хмельниччині виникло 139 пожеж  у природних екосистемах на площі 142,5 га, з них 96 пожеж на загальній площі більше 95 га виникло в період з 1 по 8 квітня 2019 року. Орієнтовні побічні збитки від пожеж в екосистемах склали понад 3 млн грн. Про це повідомив начальник ГУ ДСНС в області Едуард Братко.

Кількість пожеж, які довелося цьогоріч ліквідовувати рятувальникам, зросла вдвічі, в порівнянні з минулим роком. До того ж працівникам ГУ ДСНС довелося вжити надзвичайних заходів для ліквідації загоряння на території полігону ТПВ м.Хмельницького. Незважаючи на те, що пожежу локалізували дуже швидко, майже три дні рятувальники гасили осередки тління.

Також Едуард Братко зазначив, що значні матеріальні та людські ресурси були спрямовані на ліквідацію виявлених останнього тижня боєприпасів часів Другої світової війни. Як він зазначив, зазвичай в середньому рятувальникам за рік доводиться мати справу з 800-900 одиницями, але за кілька попередніх днів рятувальники знешкодили понад 3,5 сотні вибухонебезпечних предметів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS