Новини
Бізнес

Імпортери Хмельниччини придбали за кордоном продукції на майже 4 мільярди гривень

За результатами роботи Хмельницької митниці ДФС протягом січня-березня поточного року оформлено імпортованого товару 94 тисячі тонн, що в грошовому еквіваленті становить 3 мільярди 900 мільйонів гривень.

У числі топових торговельних партнерів Німеччина, Польща, Бельгія, Австрія, Литва та Китай. Зокрема, з цих країн подоляни ввозили машини для текстильної промисловості, частини комплектного технологічного обладнання з осушування, очищення та зберігання зернових культур, фільтри для палива та мастил, сідельні тягачі, запасні деталі до автомобілів, пряжа, промислове технологічне обладнання та інше.

З початку року частка митного оформлення декларацій за принципом «єдиного вікна» від загальної кількості митних декларацій, які підпадають під відповідні види державного контролю, склала майже 98 відсотків. Водночас, показники середнього часу митного оформлення, при імпорті становлять 1 годину 47 хвилин.

«Завдяки удосконаленим профілям ризиків сьогодні на митному кордоні практично зупинено спроби «сірого» імпорту. Для тих суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, які працюють прозоро і мають позитивну податкову історію, спрацювання ризиків означає лише необхідність подати митниці додаткові документи для підтвердження інформації в декларації. Водночас постіний діалог з бізнесом дає можливість почути його проблеми та в оперативному порядку їх вирішувати. Власне, електронізація митниці відбувається і у тому числі за рахунок пропозицій представників бізнес-спільноти», – зазначив начальник Хмельницької митниці ДФС Іван Бережнюк.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS