Новини
Суспільство

Хмельницький апеляційний суд залишив у силі догану директору спортшколи

Директор однієї з хмельницьких спортивних шкіл в березні минулого року звернувся із позовом до Хмельницького міськрайонного суду. Чиновник просив визнати незаконним наказ управління молоді та спорту Хмельницької міської ради, яким його притягнули до дисциплінарної відповідальності – винесли догану за неналежне виконання посадових обов’язків в частині нездійснення контролю за проведенням навчально-тренувальної роботи, виконавчої та фінансової дисципліни. Із зазначеним він не погодився, стверджував, що в наказі не наведено самого факту проступку.

Утім, вивчивши матеріали справи та дослідивши докази, Хмельницький міськрайонний суд позов залишив без задоволення, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

«Порушення проявляється в тому, що тренеру за січень 2018 року було виплачено заробітну плату за групу спеціалізованої підготовки 2 року навчання. Ця виплата здійснена безпідставно з врахуванням того, що групи спеціалізованої підготовки 2 року навчання відділення фехтування фактично вже не було 28.12.2017, оскільки вихованка ДЮСШ №2, згідно з наказом Мінмолодьспорту від 28.12.2017 входила в склад національної збірної команди України з літніх олімпійських видів спорту на 2018 рік представницею Львівської області», – йдеться у рішенні суду першої інстанції.

Очільник школи подав скаргу до апеляційного суду, просив це рішення скасувати, а позовні вимоги таки задовольнити.

На зазначену апеляцію представники Управління молоді та спорту Хмельницької міської ради подали відзив. І пояснили – директору винесли догану через те, що він виплатив заробітну плату за січень 2018 року тренеру із фехтування, у якого залишилося двоє, замість трьох вихованців. І його групу, що була недоукомплектована, мали б або розформувати, або доукомплектувати.

Хмельницький апеляційний суд залишив рішення Хмельницького міськрайонного суду без змін, а апеляційну скаргу директора спортивної школи обласного центру без задоволення.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS