Новини
Офіційно

Хмельницький міський голова пояснив, чому не у всіх будинках теплі батареї

Нагадаємо, зважаючи на різке погіршення погодних умов, ще вчора, 16 квітня, хмельничан попередили про відновлення теплопостачання, яке дехто встиг назвати відновленням опалювального сезону. Сьогодні у соцмережах містяни діляться інформацією про те, в кого в квартирі тепло, в кого – ні. Здебільшого, нарікають на те, що батареї досі холодні.

Ситуацію прокоментував міський голова Хмельницького Олександр Симчишин: «Це не відновлення опалювального сезону, це відновлення теплопостачання. Його відновили у всіх багатоквартирних будинках, крім тих, де є індивідуальне опалення. А подавати тепло у школи, садочки і медичні заклади ми і не припиняли, тому що у нас система теплопостачання дозволяє, зупинивши опалювальний сезон, за потреби подавати тепло в певні заклади. Станом на ранок 17 квітня у 90% багатоквартирних будинків мало з’явитися тепло. Але це не означає, що стовідсотково тепло в кожній квартирі, тому що десь могли з’явитися повітряні пробки, а десь вже встигли перекрити лічильники».

Як довго в обласному центрі в будинки подаватимуть тепло, поки що не беруться сказати точно. Попередньо планували відновлення теплопостачання на три-чотири дні. Але жоден прогноз не дає точних даних.

«Сподіваємося, якщо середньодобова температура триматиметься на рівні +12, теплопостачання в квартири припинять», – зазначив Олександр Симчишин.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS