Новини
Суспільство

У Хмельницькому відомий блогер та АТОвець розповів про армію та інформаційні атаки

Історик за фахом, АТОвець,блогер із Запоріжжя Валерій Прозапас поділився з хмельничанами думками щодо ситуації в країні та армії. А також  розповів про важливість вибору, від якого залежатиме майбутнє кожного українця та держави в цілому.

На фронт Валерій Прозапас пішов добровольцем під час другої хвилі мобілізації. Потрапив до сектору «М» в Державну прикордонну службу. Після підписання перших Мінських угод змінив військово-облікову спеціальність і став офіцером-резервістом.

Як людина, яка на фронті була з 2014 року, Валерій зауважив: «Щороку, коли я потрапляю у Збройні сили, я бачу величезні зміни. Тобто те, що стосується забезпечення, харчування,  озброєння солдат – це, в порівнянні з 2014-15 роком, «небо і земля».  А фундамент всьому було побудовано в перші два роки АТО. Звичайно, що за п’ять років ми не можемо стати армією, яка відповідає натівським стандартам, але ми до цього йдемо і прагнемо».

АТОвець переконаний, що сьогодні докорінно змінилося ставлення до армії.

«Звичайно, армія, яка воює, трошки інша, ніж армія в мирний час. Але в глобальному масштабі – наша армія постійно отримує нові зразки озброєння. А самої зброї  на сьогодні в два рази більше, ніж особового складу. Майже всі питання, що стосуються служби, вирішуються. Хочеш: рости як професіонал, хочеш – навчайся. Є система. І це дуже не подобається нашому ворогу, тому що армія стала потужною силою», – сказав під час зустрічі Валерій Миколайович.

Він відзначив роль Петра Порошенка як Головнокомандувача у зміцненні українського війська та утвердженні його високого статусу, адже зараз воно визнано одним з найсильніших у світі.

Але, за його словами, ворог прагне будь-що нівелювати ці здобутки через інформаційні атаки на державу. Чим це обернеться – те ще питання.

Тривалий час нам втовкмачуть у голови  “істини”, що продукуються ідеологами держави-аргесора.  От і маємо результат, що багато хто з українців перестав бачити ворога в Кремлі – ми знаємо прізвища “свінарчуків” та “сємочко”, але забуваємо про “зелених чоловічків”, “танки під Києвом”, “Путін, прійді!”.

Пропаганда та інформаційна окупація зробили свою справу. Як наслідок – частина суспільства, яка розповідає про країну,  що «не відбулася» та реформи, які «не призвели ні до чого».  Вони не бачать техніки, переданої до ЗСУ, не хочуть чути про випробування нових ракет, гаубиць, дронів.  Вони ігнорують  факт, що держава підтримує ветеранів пільгами, піклується про реабілітацію, забезпечує тренування резерву та тер оборони. Звідусіль тільки суцільна “зрада”, “мародерство”, “торговля на крові”, “наживання на війні”.

Їм більше до вподоби “іскать компроміси і договаріваться”.

Валерій висловив обурення деякими висловами Зе!команди: «Коли я чую, – давайте винесемо «за дужки» армію, мову, віру, то в мене питання, як ці люди уявляють  існування держави при такому противнику, який у нас є»?

Блогер-атовець закликав хмельничан мислити критично, дивитися, хто нам що обіцяє, хто що, насправді  зробив, хто що недоговорює.

«Будьте критичними, дивіться, кого ви підтримуєте. Не ведіться на кіношні картинки та браваду. Саме ми можемо стати поколінням, яке нарешті збудує ту Україну, якої ще ніколи не було, яке досягне успіху у боротьбі за самовизначення та право вирішувати, як жити у своїй країні. Думайте. І тоді в нас все буде добре», – резюмував Валерій Прозапас.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS