Новини
Суспільство

У Хмельницькому катастрофічно не вистачає водіїв тролейбусів

У Хмельницькому щонайменше 20 тролейбусів щодня не виїжджають з депо, бо сісти за кермо немає кому. На комунальному підприємстві “Електротранс” зараз є 80 вакансій водіїв. Про це йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

Олег Гришко працює водієм тролейбуса майже 7 років. З майбутньою професією визначився ще у дитинстві.

“Я був маленьким і мені подобалося спостерігати, як тролейбуси їздять. Спонукала дитяча мрія обрати таку роботу. Але є нюанси, треба мати витримку”, – каже Олег Гришко.

Такі водії тут на вагу золота, бо в “Електротрансі” – дефіцит водіїв. Через це з понад 90 тролейбусів з депо виїжджають лише 74.

“Найбільш нарікання зараз громадський транспорт, але 24 тролейбуси щодня не виїжджає на маршрути. Так само й з автобусами, бо водіїв немає”, – розповідає міський голова Олександр Симчишин.

Через дефіцит водіїв максимальну кількість тролейбусів випускають на маршрути лише у пікові години. Зараз на “Електротрансі” працює 145 водіїв, але щодня хтось у відпустці, на лікарняному чи має вихідний. Щоби випускати 92 тролейбуси на маршрути щодня, підприємству треба взяти щонайменше ще 70 водіїв. Зараз там навчають 9 водіїв, які у травні, якщо не передумають, будуть працювати.

“У грудні ми взяли на навчання 14 курсантів, а на сьогодні залишилося 9 людей, решта залишили навчання, бо вони фізично і морально не можуть”, – пояснює  директор КП “Електротранс” Віктор Паламарчук.

Водіям підприємство пропонує 7,5 тисяч гривень заробітної плати. Це мінімум. Якщо працюють ще за сумісництвом, отримують понад 18 тисяч гривень, а ще повний соціальний пакет і житло.

“Нам надають земельні ділянки, видали 25 квартир. Зараз на підході ще з 20 квартир. Є турбота про людей”, – розповідає Віктор Паламарчук.

Як зауважує директор, масових звільнень на підприємстві немає, з початку року звільнилося тільки двоє кермувальників, але й охочих працювати за кермом немає.

Детальніше у сюжеті:

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS