Новини
Суспільство

Загиблому на війні хмельничанину відкрили меморіальну дошку

На фасаді ліцею №15 імені О. Співачука відкрили меморіальну дошку Івану Мельнику. Юнак отримав смертельне поранення під час бойового чергування на взводному опорному пункті 25 квітня 2017 року у місті Новгородське, що на Донеччині, повідомляє прес-служба міськради.

Рідні, бойові побратими та небайдужі хмельничани прийшли до приміщення ліцею №15 віддати данину пам’яті герою. Хвилиною мовчання присутні вшанували Івана, який віддав найдорожче – своє життя за незалежну, вільну та квітучу Україну.

Іван Мельник народився 7 липня 1994 року у місті Хмельницькому. У 2012 році закінчив спеціалізовану загальноосвітню школу №15 міста Хмельницького. Навчався в Хмельницькому національному університеті за спеціальністю «Здоров’я людини».

З лютого 2016 року проходив військову службу за контрактом в 383-му окремому полку дистанційно-керованих літальних апаратів Повітряних Сил Збройних Сил України.

28 вересня 2016 року був відкомандирований до 199-го навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, де пройшов спеціалізований фаховий курс підготовки. Був направлений для виконання бойових завдань у 95-ту окрему десантно-штурмову бригаду Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, у складі якої брав участь в антитерористичній операції на Сході України.

25 квітня 2017 року солдат Мельник Іван Олександрович загинув від кулі снайпера під час чергування на взводному опорному пункті в районі селища міського типу Новгородське Донецької області.

28 квітня 2017 року Мельник Іван Олександрович похований у секторі для почесних поховань на території кладовища у мікрорайоні Ракове міста Хмельницького.

Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» Мельнику Івану Олександровичу присвоєно за жертовність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS