Новини
Політика

Хмельниччина обрала Президента: результати голосування

Станом на 8:30 ранку, Центральна виборча комісія опрацювала вже 93.23 відсотки протоколів з Хмельниччини. Згідно з ними, переможцем другого туру виборів Президента в області став Володимир Зеленський, за якого подоляни віддали 70.64 відсотки голосів – це  403 742 мешканці області, які голосували. Відповідно за Петра Порошенка проголосували 26.98 відсотків – 154 236 виборці.

Загальна кількість виборців, які взяли участь у голосуванні по регіону – 571 498.

Окрім того, Центральна виборча комісія підрахувала, якою була явка виборців у другому турі президентських виборів. Згідно з оперативно зібраною інформацією шляхом телефонного опитування дільничних виборчих комісій, явка виборців у регіоні станом на 20.00 склала 62,63%.

В цілому по Україні також лідирує Володимир Зеленський, за якого проголосували 73.17 відсотки виборців. Відповідно за Петра Порошенка – 24.50 відсотка. Уже опрацьовано 90.83 відсотка протоколів.

За даними поліції, процес голосування на Хмельниччині пройшов без системних порушень.

За весь період, доки на виборчих дільницях тривало голосування, до підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 11 звернень про ймовірні порушення виборчого законодавства.

За результатами перевірки працівниками поліції отриманих повідомлень  підтвердження знайшли лише 2 факти. Обидва вони пов‘язані з фотографуванням бюлетенів. В першому випадку жінка сфотографувала бюлетень «на згадку», але це вчасно помітили спостерігачі і повідомили правоохоронців. Поліцейські провели з громадянкою відповідну профілактичну бесіду.

А от іншому 19-річному любителю селфі з селища Віньківці доведеться сплатити штраф. Студент у кабінці для голосування сфотографував свій бюлетень і виклав фото у соціальні мережі. Оскільки такий вчинок розцінюється, як агітація у день виборів, тому на хлопця склали адміністративний протокол за ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення – Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS