Новини
Духовність

Прикордонна академія у Хмельницькому отримала копію Томоса

Національна академія Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького – єдиний навчальний заклад в Україні, де готують тих, хто боронить рубежі. 19 квітня митрополит Антоній передав у місцеву капличку копію Томоса, аби курсанти та викладацький склад мали у себе документ про духовну незалежність України, повідомляє 1 Подільський.

Встановили грамоту в каплиці Архистратига Божого Михаїла та всіх Небесних воїнств, що на території навчального закладу. Урочисто передав Томос керівництву академії митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота.

Це перша перша установа військового напрямку, де з’явився такий документ.

“Саме прикордонна академія виховує тих, хто стоїть на початках кордонів України, тому саме і їм більша увага. Бо вони в свій час віддають більше, у тому числі життя, щоб захистити початок нашої держави – кордон”, – пояснив Антоній Махота.

Виховання прикордонників – справа не з легких, адже вони першими тримають удар і боронять цілісність України. Чимало уваги приділяють і духовному вихованню, започаткували лекції, які проводить капелан отець Дмитро.

На думку ректора академії Олега Шинкарука, вручення копії Томоса – це історична подія для кожного. Адже незалежно від віросповідання, в закладі вже давно склались традиції, пов’язані саме з капличкою.

“Є традиція, коли курсанти, які щойно вступили, перед складанням присяги відвідують капличку. Так само й випускники”, – каже Олег Шинкарук.

За словами Антонія Махоти, копії Томоса будуть у кожного військового капелана, адже лише з вірою в серці людина може побороти найбільші страхи й найлютішого ворога.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS