Новини
Кримінал

На Хмельниччині “водій лікаря” виманював у людей великі гроші на операцію для родичів

На Хмельниччині до 2 років позбавлення волі засудили жителя Луганської області, який представлявся водієм головного лікаря лікарні та отримував кошти від родичів начебто потерпілих для проведення операції. Про це повідомляє прес-служба апеляційного суду.

Зазначається, що чоловік 1985 року народження по телефону домовився із невстановленою досудовим слідством особою на заволодіння коштами потерпілих.  Для цього приїхав у м. Хмельницький, де з невідомим чоловіком організували схему ошукування хмельничан.

“Невстановлена досудовим слідством особа телефонувала на стаціонарні номери потерпілих та повідомляла, що  є головним лікарем лікарні, близький родич потрапив у лікарню і йому терміново необхідно проводити операцію, та озвучували суму необхідну для проведення, кожного разу суми варіювались: для когось це було 1500 дол. США, для когось 20 000 грн., для ще одного потерпілого 58 000 грн”, – повідомили у суді.

Таких епізодів встановлено та  доведено 8. Кожного разу обвинувачений прибував за вказаною спільником адресою, представлявся водієм головного лікаря та забирав кошти начебто для проведення невідкладної операції для близьких та рідних потерпілих.

Хмельницьким міськрайонним судом  засуджено до 2 років позбавлення волі уродженця та мешканця м. Антрацит Луганської області, який обвинувачувався у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Вирок чинності не набрав та може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS