Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили трьох чоловіків за крадіжки на мільйон гривень

На Хмельниччині засудили трьох членів організованої злочинної групи, які вчинили крадіжки на суму близько 1 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Чоловіки вчинили низку крадіжок на території міста Хмельницького та Хмельницької області. Правоохоронці встановили їхню причетність 25 епізодів.

Як розповіли у прокуратурі, організатор злочинного угрупування після звільнення із місць позбавлення волі продовжив крадіжки. Разом з товаришем прийняли “в команду” неповнолітнього.

“Зловмисники ретельно готувались до вчинення квартирних крадіжок, застосовували спеціально призначені для захисту рук засоби, обладнання для проникнення до приміщень. Підшукавши об’єкт для вчинення злочину, учасники групи встановлювали біля дверей помешкання «маячки», за допомогою яких визначали кого із власників житла тривалий час немає вдома. Переконавшись, що господарі відсутні, шляхом віджиму спеціальними засобами металопластикових вікон крадії потрапляли до квартир та будинків потерпілих, звідки зухвало викрадали золоті прикраси, побутову техніку, особисті речі та навіть алкогольні напої”, – розповіли правоохоронці.

Викрадене вивозили на заздалегідь підготовленому автомобілі. Загалом розмір, завданої злочинними діями, шкоди складає близько 1 млн. грн. Членів групи затримано у лютому 2017 року під час вчинення чергової крадіжки майна громадянина у місті Хмельницькому.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду, враховуючи обставини вчинення злочинів, засудженим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 7 місяців, 4 роки 8 місяців та 6 років відповідно, із конфіскацією майна.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS