Новини
Бізнес

На хмельницьких ринках виявили 44 нелегальних підприємців

На ринках обласного центру та області тривають рейди податківців з метою недопущення здійснення підприємницької діяльності без держреєстрації та використання найманої праці неоформлених осіб. Про це повідомляють у фіскальній службі області.

Як зазначається, до рейдів залучають і працівників обласного Управління Держпраці, які проводять відеофіксацію порушень. Протягом поточного року на хмельницьких ринках вже встановлено 44 факти нелегального підприємництва, про що складені відповідні протоколи про адміністративне правопорушення. Нагадаємо, що зазначені протоколи надалі передаються до суду для винесення постанови про накладання адміністративного стягнення на суму 11,4 тисячі гривень.

Як розповіли у фіскальній службі, працівники управління податків і зборів з фізичних осіб за три місяці поточного року перевірили 83 суб’єкти підприємницької діяльності на предмет дотримання умов оплати праці, серед яких підприємства, установи, організації та фізичні особи – підприємці.

За результатами перевірок порушення у виплаті заробітної плати виявлені на 26-ти підприємствах та в 11-ох підприємців. Донарахування на порушників з урахуванням пені та штрафних санкцій склали 13 мільйонів гривень. Зокрема, 8,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, 160,5 тисячі гривень військового збору та 4,3 мільйона гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Загалом у 2019 році до офіційного працевлаштування податківцями залучено 520 громадян, які не були оформлені відповідно до вимог чинного трудового законодавства, внаслідок чого до бюджету було додатково мобілізовано 730 тисяч гривень ПДФО, 60 тисяч військового збору та 892 тисячі гривень єдиного внеску. Водночас до державної реєстрації як підприємців залучено 612 громадян, завдяки чому до бюджету додатково сплачено близько 400 тисяч гривень податків і зборів.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS