Новини
Культура

У Кам’янці відкрили музей зброї у підземеллях

Музей старовинного військового обмундирування і зброї створили у приміщеннях унікального фортифікаційного спорудження Кам’янця-Подільського Руській брамі. До експозиції увійшли зброя, обладунки і навіть метальні установки, повідомляє прес-служба міськради.

“Колись в цьому приміщенні розташовувалася гончарна майстерня. Коли ми приступили до створення музею, посеред приміщення стояли величезні печі, де обпікалися вироби, а сміття тут було вище коліна, і я анітрохи не перебільшую! Ми все вичистили; потім зробили вітрини, де зараз розташувалися експонати. Акцент зробили на фортифікацію і артилерію, при тому артилерія від метальної – на вході встановлений требушет – до ствольної – гармати, ядра, кам’яна дріб і так далі”, – розповів засновник музею Ігор Данілов.

У музеї – три зали: у першому представлена ствольна зброя, ядра, арбалети і стріли; у другому можна побачити колекцію довгоствольних рушниць, а також великий кам’яний камін, в якому палає вогонь; а третій зал – лицарський. У ньому виставлені лицарські обладунки. Зокрема, велика колекція шоломів.

Орієнтовно вартість квитків у цьому сезоні складе 30 гривень для дорослих.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS