Новини
ДТП

Винуватець ДТП у Шепетівці заплатить 50 тисяч гривень моральної шкоди

Хмельницький апеляційний суд не задовольнив апеляційну скаргу винуватця ДТП у Шепетівці, повідомляє прес-служба суду.

Чоловіка 1995-го року народження визнали винним за частиною першою статті 286 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами».

Йому призначили покарання – обмеження волі на два роки і позбавлення права керувати транспортним засобом на такий самий строк. Втім, від відбування обмеження волі його звільнили на іспитовий строк тривалістю  один рік. Крім того суд задовольнив і цивільний позов потерпілої на понад тринадцять тисяч гривень матеріальної шкоди та п’ятдесят тисяч – моральної.

Чоловік із призначеним покаранням не погодився. Звернувся із апеляційною скаргою, в якій хотів замінити обмеження волі на штраф, без позбавлення права керування автомобілем. Однак колегія суддів Хмельницького апеляційного суду його вимог не задовольнила – вирок суду першої інстанції залишила у силі.  

Дорожньо-транспортна пригода, у якій чоловіка визнано винуватим, трапилася у минулому вересні в місті Шепетівці. Він керував автомобілем, який рухався зі швидкістю майже сімдесят дев’ять кілометрів за годину, і допустив наїзд на пішохода, котра перетинала проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переході. У результаті цього неповнолітня дівчина отримала численні тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS