Новини
Суспільство

Хмельниччина вшанувала чорнобильців напередодні 33-ї річниці катастрофи

На Хмельниччині представники влади, громадськості, духовенство вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів, поклавши квіти до пам’ятника “Героям Чорнобиля-пожежникам” та запалили свічку пам’яті в Каплиці Неопалимої Купини. 33 роки тому – 26 квітня 1986 року вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів громадян.

“Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі”, – нагадують в ОДА.

Це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Завдяки самопожертві ліквідаторів, аварія стала символом жертовності в ім’я Батьківщини, в ім’я мільйонів людей та прийдешніх поколінь. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу й подальшого розповсюдження радіації.

Продовжився захід пам’яті мітингом-реквієм біля пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля”, на знак вшанування пам’яті ліквідаторів аварії на ЧАЕС та постраждалих внаслідок катастрофи, які врятували світ від ядерної катастрофи.

Разом із ліквідаторами керівники області та громадськість міста хвилиною мовчання вшанували жертв Чорнобильської катастрофи та поклали квіти і вінки до підніжжя пам’ятника “Героям та жертвам Чорнобиля”.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS