Новини
Здоров’я

У міській лікарні Хмельницького з’явилось нове відділення

У Хмельницькій міській лікарні відкрили відділення гемодіалізу. Відтепер пацієнти, що потребують процедури, отримуватимуть її у комфортних умовах, повідомляють у міськраді.

Роботи і придбання на всіх етапах контролювали самі пацієнти. Загальна вартість проекту на 2019 рік – близько 14 мільйонів гривень.

“Пригадую свою першу сесію на посаді мера, – каже міський голова Олександр Симчишин. – Тоді пообіцяв людям, які звернулися, що працюватиму над тим, щоб таке відділення запрацювало і місцевим пацієнтам не доводилося їхати у обласну лікарню вночі. Було багато проблем. Повністю відремонтували приміщення, домоглися перерозподілу субвенції з області на місто. Сьогодні червону стрічку не перерізаємо, але запросили сюди людей, з яких все починалося, тих, хто потребує гемодіалізу”.

Відділення має 10 ліжок з спеціальними меблями, матрацами та обладнанням, ізолятором, санвузлом, роздягальнею, душовою. Окремо розміщена потужна станція фільтрації води – “серце” відділення, що забезпечує якість послуги.

Нове відділення зможе обслуговувати 60 пацієнтів і працюватиме у три зміни.

Обладнання для гемодіалізу вартістю майже 10 мільйонів гривень надане у користування компанією “Ренарт”. За словами представників фірми, хмельницьке відділення відповідає світовим стандартам.

Розпочне роботу відділення гемодіалізу міської лікарні з 1 травня.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS