Новини
Кримінал

Чотирьох членів організованої злочинної групи судитимуть на Хмельниччині

На Хмельниччині судитимуть чотирьох членів організованої злочинної групи, які у минулому році вчинили низку грабежів. Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Валерій Мушинський.

Як встановили правоохоронці, організатор злочинного угрупування, будучи раніше судимим за майнові злочини, після звільнення з місць відбування покарань, продовжив крадіжки. Чоловік розробив план грабежів під прикриттям боротьби з незаконним гральним бізнесом та утворив свою “банду”.

“До складу групи 32-річний мешканець м. Славута залучив жителів Хмельницької, Донецької та Дніпропетровської областей, які володіють необхідними якостями та фізичною підготовкою. З одним із спільників організатор познайомився на протестних акціях у столиці, з іншим спільно перебував у слідчому ізоляторі, а ще один – його сусід”, – розповіли у прокуратурі.

Зловмисники ретельно готувались до вчинення грабежів, для конспірації та координації своїх дій використовували знеособлені термінали мобільного зв’язку, номери яких постійно змінювали, застосовували спеціально призначені для захисту рук та закриття обличчя засоби та одяг.

Правоохоронці встановили причетність до вчинення членами групи шести епізодів їх злочинної діяльності у приміщеннях, де розміщені комп’ютерні клуби, у м. Шепетівка, м. Старокостянтинів та м. Ізяслав.

Обвинувальний акт відносно чотирьох членів злочинної групи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 186 (грабежі, вчинені організованою групою) направлено для розгляду до Ізяславського районного суду.

Стосовно ще двох їх спільників, які наразі переховуються від слідства, матеріали виділено в окреме провадження, яке на даний час розслідується. Санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS