Новини
Кримінал

На Хмельниччині лісника засудили за розтрату майна

Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 191 Кримінального кодексу України, та призначити покарання – 850 гривень штрафу (50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю – такий вирок виніс Полонський районний суд ліснику Понінківського лісництва Державного підприємства «Шепетівське лісове господарство». Цим вироком суд затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. За її умовами, лісник беззаперечно визнав свою вину в інкримінованому злочині та погодився на обумовлене сторонами покарання.

Як встановив суд, в березні цього року обвинувачений дозволив двом знайомим розпиляти й вивезти три сосни, повалені буревієм на ввіреній йому території лісництва. Такою була плата лісника за виконану чоловіками роботу в його помешканні. Утім, скористатися деревиною вони не встигли – у Понінці їх зупинила поліція.

«Кримінальне правопорушення… належить до злочинів середньої тяжкості та, відповідно до ч.4 ст.469 КПК України, допускається укладення між прокурором і обвинуваченим угоди про визнання винуватості, зміст якої відповідає вимогам  ст.472 КПК України», – зазначає у вироку суддя.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS