Новини
Дозвілля

Перехідний Кубок найактивнішої дитячої радіостанції України привезли на Хмельниччину

При Теофіпольському районому центрі дитячої творчості на базі ДЮСШ, у приміщені  БК «Цукровик» другий рік працює  гурток спортивної радіопеленгації та дитяча аматорська колективна радіостанція – UR7TWY.

Колективу всього два роки, але він вже має хороші показники: нагороди за українські та міжнародні змагання з радіоспорту, нагороди та подяки Українського Державного Центру позашкільної освіти. В цьому році вперше команда виступила в чемпіонатах України з радіозв’язку. Діти  на рівних змагались з титулованими спортсменами країни. Серед  дитячих колективів України у двох турах стали третіми, а у третьому турі – четвертими. За такий короткий час – це прекрасні результати, зазначає керівник керівник гуртка Андрій Панасюк, кандидат в майстри спорту України, суддя 2-ї категорії з радіоспорту. Державним Управлінням молоді та спорту  дітям присвоєно спортивні розряди.

Для того, аби розвиватися далі та досягати нових висот, колективу потрібна допомога.

«Щоб  стати найкращими, нам потрібна сучасна  цифрова техніка. Шукаємо  спонсора. Головне – спортсменів маємо. Бачили б ви їх жагу до перемоги, їх захоплені оченята», – каже Андрій Панасюк.

Колектив радіостанції має велике бажання взяти участь у радіоаматорських програмах «Флора та Фауна України» та «Замки України». Мета цих програм – історична популяризація свого краю, активація в міжнародному ефірі заповідних місць Хмельниччини та замків Поділля. Для поїздок також потрібні кошти. Тож і в цьому колектив молодої радіостанці сподівається на підтримку, адже розвиток технічних видів спорту, популяризація патріотизму, любові  до рідного краю  сьогодні вкрай необхідна.

Крім того, у 2020 році  смт Теофіполь відзначатиме 600-річчя. У січні наступного року, під час зимових канікул, дитяча радіостанція працюватиме в міжнародному ефірі зі спеціальним кличем, приуроченим  до 600-річчя селища. За проведені радіозв’язки кореспонденти отримають ювілейну картку з зображенням містечка. А найактивнішим кореспондентам України та світу планують запропонувати цінний подарунок у вигляді  картини, написаної теофіпольськими  художниками, можливо, й початківцями.

Бажаючі долучитися до шляхетної справи можуть сконтактувати з керівником гуртка Андрієм Панасюком за координатами: e-mail: andriy313@ukr.net.  Tel-096-957-89-13.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS