Новини
Культура

На Хмельниччині влаштують масштабний фестиваль, щоб вберегти унікальну пам’ятку архітектури

До Дня Європи в Україні, 24 травня, в одному з найстаріших міст нашої держави – Ізяславі – єдиному місті в Україні, де збереглася планувальна структура часів Київської Русі, влаштують фестиваль «ІЗЯСЛАВ-FEST». Про це йдеться на сайті ОДА.

Цей унікальний проект має на меті привернути увагу держави, меценатів, поціновувачів минувшини, шанувальників маленьких міст з багатою історією до проблем національної культурної спадщини, зокрема, до унікальної пам’ятки архітектури XVIII століття – палацу князів Сангушків, який сьогодні є руїною і загрожує зовсім зникнути з лиця землі.

В ході фестивалю на території колишньої садиби Сангушків відбудеться велика розважальна концертна програма, ювілейний концерт гурту «Мотор’Ролла» з нагоди 25-річчя від дня заснування та академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії. Для поціновувачів класичної та духовної музики у костелі Святого Йосипа пройде органний концерт заслуженої артистки України Наталії Молдован та камерного оркестру Хмельницької обласної філармонії. Для мешканців та гостей міста буде організовано смачне українське частування.

“Завітайте 24 травня 2019 року до старовинного Ізяслава, що на Хмельниччині, візьміть участь в унікальному проекті, долучіться до благодійництва та отримайте насолоду від спілкування з музикантами, співаками, майстрами народної творчості!”, – звертаються організатори.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS