Новини
Суспільство

На Хмельниччині суд оштрафував водія за використання підробленого посвідчення

Білогірський районний суд визнав винним обвинуваченого у використанні завідомо підробленого документа та призначив покарання  (850 гривень штрафу), яке було погоджене сторонами в угоді про визнання винуватості, яку суд затвердив.

За вироком, зранку 14 лютого цього року в смт Білогір’я поліцейські зупинили автомобіль, за кермом якого був 33-річний місцевий мешканець. Задля посвідчення своєї особи він пред’явив правоохоронцям водійське посвідчення, яке, за висновками експертів, не відповідає офіційному зразку бланку посвідчення водія, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду. Підроблений документ чоловік купив у невстановленої слідством особи, а справжніх водійських прав його у червні 2018 року на рік позбавив Старокостянтинівський районний суд.

Під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості, за умовами якої водій беззастережно визнав себе винним у інкримінованому злочині та погодився на обумовлене покарання.

«Зміст, умови та порядок укладення угоди про визнання винуватості відповідають вимогам ст. ст. 469, 472 КПК України, правова кваліфікація дій кримінального правопорушення вірна, узгоджені вид і міра покарання визначені в межах санкції ч. 4 ст. 358 КК України та відповідають особі винного, який за місцем проживання характеризується позитивно, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, умови угоди також відповідають інтересам суспільства та не порушують прав, свобод чи інтересів сторін або інших осіб, а тому підстав для відмови в затверджені угоди про визнання винуватості, передбачених ч. 7 ст. 474 КПК України, судом не встановлено», – зазначає суд.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS